Вінничанам розповіли як обрати якісне морозиво

У ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області назвали основні правила згідно із якими варто обирати морозиво. Вони допоможуть із великого розмаїття продукції обрати найбільш якісний варіант.

При виборі морозива варто звертати увагу на герметичність та цілісність упаковки, форму самого морозива, якщо воно деформовано значить продукт танув – не були дотримані температурні норми.

На етикетці мають бути зазначені наступні дані: фізична адреса виробника, назва продукту, склад, харчова та енергетична цінність, термін придатності та умови зберігання, вага, відповідне маркування. 

У складі не повинно бути штучних стабілізаторів, барвників, а також рослинних жирів. Особливо небезпечні барвники: понсо 4R (E124), тартразин (Е102), сонячний захід (Е110). Безпечні барвники: бетаніни, антоціани, хлорофіли, аннато. 

Звертайте увагу на ДСТУ. Для морозива є три стандарти: 4733, 4734 та 4735. 

  • 4733 – найсмачніше та найбільш натуральне морозиво;
  • 4734 – морозиво плодово-ягідне, щербет, заморожений лід; 
  • 4735 – морозиво, в яке додають пальмову та кокосову олії.

Джерело