Вінничанам нагадують про небезпеку харчового отруєння

Щороку у літній період кількість харчових отруєнь суттєво зростає. Саме спека та недотримання правил приготування продуктів, може спричинити важке захворювання – ботулізм.  

Представники Держпродспоживслужби проводять роз’яснювальну роботу з керівниками ринків щодо недопущення продажу небезпечних товарів.

 «Ботулізм – це хвороба, яка виникає в результаті отруєння токсинами бактерій – збудників ботулізму. Вона є смертельно небезпечною. Збудник накопичується в консервованій продукції, у м’ясі, в м’язах риби. Ботулотоксин – одна із найсильніших у природі отрут», – розповіла начальниця Вінницького міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Вінничанам нагадують, що заразитись ботулізмом можна через неякісно приготовлені, зіпсовані продукти. Йдеться про овочеві, фруктові, грибні, м’ясні, рибні консерви. А також – копченості, сушена та в’ялена риба. Ситуація ускладнюється тим, що відрізнити інфіковані ботулізмом продукти від якісних – практично неможливо.

Джерело