Господині з Вінниччини поділилися рецептом особливого борщу

Одна з коронних страв Ямпільщини – Подільський борщ. Смак борщу особливий саме завдяки додаванню в нього цукрового буряку.

Жителі області називали такий борщ «святковим», який варили лише по неділях, або гостям. Як розповідають господині з Буша, найголовніший інгредієнт – любов.

Необхідні інгредієнти:

квасоля, цукровий буряк, картопля, морква, цибуля, червоний болгарський перець, томатна паста / домашній томат, олія та свиняче м’ясо.

Спосіб приготування:

Практично до готовності відварюємо квасолю. Додаємо картоплю, буряк, який було попередньо нарізано дрібною соломкою.  Все разом додаємо у казан.

Окремо готуємо зажарку: смажимо цибулю з подрібненою на терці морквою, також додаємо томат. Заливши все це додаємо дрібні кубики червоного перцю. Даємо помліти ще 5-10 хв. Це варіант світлого борщу.

Другий варіант – додати в сковорідку із зажаркою 3-4 ложки сметани, щоб трішки вона протушкувалася.

Головна ізюминка цього борщу у солодкуватому смаку. Якщо буряк має мало солоду, тоді необхідно додати трохи цукру. 

Найсмачніше смакує з пампушками та часником.

Джерело